Imponera på dejten med kaffekunskap

Imponera på dejten med kaffekunskap Posted on december 28, 2020

På Dejtingsidor.nu kan du jämföra olika dejtingsidor och hitta den som passar bäst för vad just du är ute efter. “Är inte alla dejtingsidor likadana?” kanske du tänker. Nej, precis som det finns olika sorters kaffe med olika karaktär, finns det olika dejtingsidor som är inriktade mot olika målgrupper. Hitta rätt dejtingsida för dina syften och du ökar chansen att du får gå på dejt med någon du klaffar med.

Nu tänker jag inte föreslå att ni ska spendera en hel dejt tillsammans med att prata om kaffe (om det inte är ett intresse ni delar passionerat), men det skadar ju inte att komma beväpnad med några intressanta fakta. Här följer därför några saker om kaffe som du kanske inte kände till (och förhoppningsvis inte din dejt heller).

Den (förmodligen) osanna berättelsen om kaffets ursprung

Okej, det är en berättelse som förmodligen inte är sann, men den är ganska bra så den tål att berättas ändå. En berättelse om kaffets ursprung gör gällande att kaffets effekter upptäcktes av en etiopisk getbonde på 850-talet. Han ska ha sett hur hans getter blev otroligt energiska efter att de ätit kaffebönor. Detta inspirerade honom att själv testa bönorna och sedan presentera dem för en munk. Munken tyckte inte om tanken på kaffebönornas uppiggande effekter och slängde dem i en eld. Detta ledde till att den delikata doften av kaffe började spridas, vilket fick alla runt omkring att drabbas av panik och kratta ut bönorna ur elden. De malde ned dem och la dem i vatten och så var kaffe fött.

De första caféerna var mötesplatser för revolutionärer

De första kaffeställena öppnades på 1600-talet och var populära mötesplatser bland annat i dåtidens London och Paris. Den engelske kungen Karl II förbjöd kaffeställen av rädsla för att diskussionerna där skulle leda till revolution. Hans rädsla skulle senare visa sig inte vara helt ogrundad eftersom franska revolutionen till stora delar planerades på caféer.

Kaffe har positiva effekter mot depression hos kvinnor

Det ska sägas att det är osäkert hur kopplingen ser ut men en studie som genomfördes vid Harvard konstaterade att kvinnor som dricker 4-5 koppar kaffe per dag löper 20 procent mindre risk att drabbas av depression än de som inte gör det. Det kan i och för sig mycket väl vara så att kvinnor som dricker så många koppar kaffe per dag har engagerande jobb som ger dem mening i livet. Alldeles oavsett kan det kanske vara en anledning för kvinnor att öka kaffekonsumtionen.

magnetism