Skydda dina tänder med kaffe

Skydda dina tänder med kaffe Posted on april 25, 2021

Kaffe finns verkligen överallt och Sverige ligger tvåa i världen på att dricka mest kaffe – nio kilo per år per person. I själva verket är kaffe en av de råvaror som säljs allra mest i världen. Det här är inte så förvånande eftersom kaffe skärper sinnet och fyller dig med energi när du behöver det, oavsett om det är på tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Kaffe och gula tänder

Kaffe funkar alltid när du känner dig trött och kan till och med förebygga prostatacancer. Dock har kaffe nackdelen om att missfärga tänderna och därför kan vissa dricka mindre än vad de önskar. Samtidigt är kaffe inte den enda drycken som kan missfärga tänderna, några andra drycker som också missfärgar är:

  • Juice
  • Läsk
  • Rödvin
  • Sportdrycker
  • Svart te

Det här betyder att det inte är exklusivt kaffet som ger dig gula tänder, utan nästan allt du dricker bidrar till viss del till det. Lyckligtvis finns det effektiva lösningar och det är att boka tid hos Södertandläkarna på Södermalm i Stockholm. Med deras breda utbud av behandlingar finns alltid rätt behandling för dina unika behov och önskemål, med hänsyn till både din hälsa och ekonomi. Tandblekning kan vara aktuellt om du dricker mycket kaffe eftersom det med tiden sätter sina spår så att tänderna ser gulare ut. Denna behandling utförs av Södertandläkarnas legitimerade tandhygienister på antingen Folkungagatan 48 eller Fatburs Brunnsgata 29. Har du bråttom med att bleka tänderna? Oroa dig inte, den goda nyheten är att du snabbt kan boka online på bara en minut.

Oväntade fördelar med att dricka kaffe

Även om kaffe kan missfärga tänderna visar en ny studie att rostade kaffebönor faktiskt kan bekämpa bakterierna som orsakar tandförfall och tandköttssjukdom. Det här är fantastiska nyheter för alla kaffeälskare och visar att verkligheten är mer nyanserad. Nyckeln är balans, det vill säga att dricka kaffe med måtta eftersom för mycket vätskor med syra kan försvaga emaljen. Utan din emalj har du inget som skyddar tänderna och det gör dem i sin tur mer sårbara. Du kan dock begränsa de negativa effekterna av att dricka kaffe genom att äta mer hälsosamt. Ett tips är att dricka kaffe tillsammans med ett glas vatten och en måltid rik på fiber och som kräver tuggning. Det här neutraliserar och späder ut syrorna som kan skada din emalj.

magnetism