Tårta och kaffe

Tårta och kaffe Posted on maj 23, 2021

Kring födelsedagar och vid andra högtider där det bjuds på tårta är kaffet en obligatorisk dryck. Åtminstone för de som gillar kaffe. Kaffet är något man kokar själv och tårtan är också något som många väljer att baka själv. Men en del som inte har tid att baka själva eller har kunskapen väljer att beställa en tårta. Du kan beställa en tårta från ditt lokala konditori eller från en webbsida. Ett bra exempel på det är dintårta som har ett stort utbud av tårtor.

Om du älskar kaffe kan du baka med kaffe och göra en egen tårta. I det här inlägget får du tips på några exempel när kaffe är en ingrediens i tårta och andra bakverk du kan bjuda dina gäster på.

Tårtor

Om du är ute efter att hitta ett recept på en tårta med smak av kaffe finns det ett flertal olika recept med olika mycket smak av kaffe. Det finns till exempel tårtor som är smaksatta med vanligt kaffe och tårtor som är smaksatta med espresso. Det de flesta tårtorna med smak av kaffe har gemensamt är att det även ingår choklad. Detta är för att choklad och kaffe funkar väldigt bra ihop och är något som kan tyckas om även bland de som vanligtvis inte tycker om kaffe.

Kaffekräm

Många väljer att använda en vaniljkräm till sina tårtor. Men om du är en kaffefantast kan du istället göra en kaffekräm och använda den mellan lagren på din tårta. På internet finns det många recept på kaffekräm. Men i de flesta så ingår det kaffepulver, vispgrädde och något sorts socker.

Kaffebottnar

När man bakar tårta brukar man göra bottnarna till tårtan av sockerkakssmet. Om du vill inkludera kaffe i din tårta kan det vara en bra idé att ha bottnar som smakar kaffe. Det finns många olika recept på tårtbottnar med smak av kaffe. Det de flesta recepten har gemensamt är att det är ett vanligt sockerkaksrecept, alltså mjöl, socker och ägg blandat med kakao och kaffe.

Bakverk

Förutom att det finns tårta finns det även en hel del barkverk du kan bjuda på som är smaksatta av kaffe. Om du är osäker på om alla dina gäster gillar kaffe kan det vara en bra idé att servera en vanlig tårta och bjuda på bakverk med smak av kaffe för de som tycker om det. Några bra exempel på bakverk med smak av kaffe är kladdkaka, makron, chokladbollar och kärleksmums.

Desserter

Du kan också välja att bjuda på desserter med smak av kaffe. Några bra exempel på desserter som är smaksatta med kaffe är mockacreme, affogato, chokladmousse eller glass med smak av kaffe.

magnetism