Kaffe – En älskad dryck världen över!

Kaffe – En älskad dryck världen över! Posted on maj 29, 2021

Vad är inte mer lockande än doften av nybryggt kaffe? Kaffe finns som 60 olika sorter världen över och de vanligaste består av 65 % Coffea Arabica eller Arabicabönor. Hela världens kaffetillverkning skapas av 65 % Arabicabönor, medan 35 % produceras av Coffea canephora eller Robustabönor. Kaffe är världens mest vanligaste dryck och är mycket uppskattad världen över.

Kaffe och användningsområden

Kaffe används vanligen som dryck som man kan avnjuta hemma, på en restaurang efter maten, eller på ett mysigt café. Brygger man kaffe själv, finns det bra tips på hur man brygger gott kaffe hemma. Då kan man få precis den där perfekta koppen kaffe som man längtat efter till exempel en stressig dag. Nu har Forskare vid brittiska University of Bath kommit fram till att kylda kaffebönor innan malning ger godare kaffe och är ett smart tips för den som mal själv! Kaffebönan inom livsmedelsindustrin fungera utmärkt som smaksättare till olika bakverk, choklad, glass eller olika såser både till bakverk eller såser för mat. När man dricker mycket kaffe eller te, kan tänderna ibland bli missfärgade. Då kan man unna sig en riktigt professionell tandblekning för snygga och vitare tänder! Vill man själv utforska kaffets användningsområden, finns det smarta smarta tips för användningsområden av kaffe och kan vara mer än man tror! Kaffe fungerar utmärkt som en egentillverkad och uppiggande ansiktsmask, eller så kan man blanda kaffe i blomjorden som näring. Kaffe i håret kan även skapa ett glänsande och vackert hår!

Hälsofördelar med kaffe

Enligt forskning och studier som man har gjort på Karolinska Institutet, visar det på att kaffe har positiva hälsoeffekter och minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar, stroke och diabetes. Kaffe ökar även koncentrationsförmågan, inlärningsförmågan och hjälper till att prestera bättre. Kaffe är rikt på antioxidanter och hjälper till att även lättare ta upp andra antioxidanter från nyttig föda.

magnetism