Bästa kaffet i Stockholm?

Bästa kaffet i Stockholm? Posted on september 20, 2017

Vilket café som erbjuder det bästa kaffet i Stockholm är egentligen en omöjlig fråga att svara på, eftersom alla har olika preferenser när det gäller kaffe. Genom ren statistik kan man dock sluta sig till att vissa ställen erbjuder bättre kaffe än andra – om många tycker om kaffet där, måste det vara bättre än genomsnittet. Här tänkte vi tipsa om några fik och caféer i Stockholm som är populära, och som därför sannolikt serverar riktigt gott kaffe.

Ett mycket trendigt café i Stockholm just nu är till exempel Kaffeverket, och om man är en av dem som tycker att kaffet smakar godare om det intas i vackra och unika omgivningar är Kaffeverket verkligen rätt plats att gå till för sin dagliga dos koffein. Lokalerna ligger centralt nära Odenplan, men liknar trots det en slags blandning mellan klostervalv och industrilokal. Förutom café fungerar Kaffeverket också som designshop och galleri, och kafét är inhyst i vad som tidigare var fotografen Christer Carlsons gamla fotostudio. Kafét är lika populärt bland strövande turister som Stockholmsbor som slår sig ned med sin laptop för att arbeta.

För frankofiler är det självklara valet när kaffetarmen ropar Petite France, som ligger ett halvt stenkast från Norr Mälarstrand på Kungsholmen. Precis som namnet antyder är det här caféet en liten del av Frankrike som har flyttat in i Stockholm, och här kan man njuta av alla franska bakverk man kan tänka sig – liksom självklart en perfekt café au lait.

Vill man gå till ett kafé som erbjuder hela det moderna kaffesortimentet – allt från espresso till caramel moccha latte – är Espresso House ett hett tips. Det finns de som undviker kedjor när det gäller kaffe, till exempel för att de tycker att det känns opersonligt, men fördelen med att beställa sitt kaffe från en kedja som har filialer överallt i stan är att man aldrig har långt till sin favoritkopp, och att man kan vara säker på att den kommer att smaka likadant, var man än beställer den. Dessutom är det aldrig ett problem att få sitt kaffe ”to go” i Espresso House, så att man kan få sitt dagliga intag av kaffe även när man har bråttom. Den som föredrar att sitta ned och dricka sitt kaffe i lugn och ro kommer dock inte heller att bli besviken, eftersom Espresso House har lyckats väl med att skapa en inbjudande miljö med sin möblering av mjuka fåtöljer, stolar och soffor.

Om man inte alls är sugen på kaffe, utan istället vill ha en middagsupplevelse utöver det vanliga, tipsar vi om O’Learys i Mall of Scandinavia. Det som gör just detta O’Learys speciellt är egentligen inte maten (även om den också är god) utan det faktum att man kan spela bowling i lokalerna. Det är med andra ord den perfekta platsen om man vill spela bowling i Stockholm, och göra bowlingkvällen till en helkväll med mat och drinkar. Dess läge gör också att man med fördel kan tillbringa hela dagen i området med att shoppa loss.

magnetism