Tasseografi – ett sätt att se framtiden

Tasseografi – ett sätt att se framtiden Posted on juni 23, 2018

En kopp med rykande innehåll

Är du intresserad av att se in i framtiden? Då kanske du har hört talas om tasseografi eller konsten att spå i kaffesump. Vissa använder också teblad för att se vad som ska hända. Det sägs att denna konst kommer från Kina men det är romerna som har gjort detta spåsätt känt. De flesta brukar tycka att det är enklare att spå någon annan. Det beror på att du tolkar in för mycket av dina egna känslor om du spår dig själv. Detta går såklart att öva upp men är du nybörjare är det alltså en bra idé att starta med en vän. Börja med att bjuda in din vän på en god kopp kaffe eller te. Tänk bara på att spara sumpen.

Hur du gör för att spå

Vatten hälls genom ett kaffefilter

Det spelar ingen roll vilken typ av kopp som du använder men en mugg med tryck är perfekt att dricka kaffe ur på jobbet eller hemma. Ta den kopp som du tycker om. Koka sedan upp en kopp te på kinesiska teblad och låt det dra i en kanna. Häll sedan upp teet i koppen utan att du silar bort bladen. När du nästan har druckit upp teet är det dags att påbörja processen. Snurra koppen medsols tre varv. Den lilla vätska som ska ha funnits kvar i muggen häller du ut på fatet. Nu har det bildats en mönster inne i koppen.

Dags att tyda sumpen

När du har fått fram ett mönster är det dags att börja tyda vad det kan innebära. Ser du några figurer i mönstret? Vad föreställer dem? Försök att ha rik fantasi. Ser du ett hjärta närmast dig kan det innebära att du träffar din stora kärlek inom kort. Du kan också spå med hjälp av kaffe. Kanske är det vanligare i våra dagar än att spå i teblad. Brygg en kanna kaffe, kallt kaffe trendar och fungerar också att spå i.

magnetism